Coevorden – De laatste tijd zijn er diverse veranderingen in het centrum gaande, zoals die steeds zijn vermeld in deze digitale krant. Er hebben nogal wat veranderingen plaatsgevonden. Een overzicht ervan.

De Wilhelminasingel is klaar -behoudens de uitrit bij de Schoolstraat, die eind dit jaar volgt- en de werkzaamheden rond het station zijn eind dit jaar afgerond. Als de uitrit bij de Schoolstraat klaar is, wordt autoverkeer toe gelaten in de Friesestraat-Noord.

Bij het station is een zebrapad gekomen en dat geldt ook voor de Van Heutszsingel ter hoogte van de Molenbelt. Het andere zebrapad bij de Paul Krugerstraat is aangepast. In het verlengde van de plannen is de stadsgracht doorgetrokken naar De Holwert.

Er zijn restanten van de Friese Poort aangetroffen en zijn voor het nageslacht vastgelegd.

Eind juli werd bekend, dat Blokker gaat verhuizen naar de Bentheimerstraat naar de Friesestraat, waar eerder onder andere Miller & Monroe was gevestigd. Dat gebeurt in het voorjaar van 2021.

In de Bentheimerstraat komen wel weer enkele andere bedrijven, zoals een pizzeria/grillroom en Her Avenue. CombiSport in de Bentheimerstraat stopt ermee. Elisabeth aan de Bentheimerstraat is voortgezet door Coffee & Tasty.

De Copyshop is vanuit Primera aan de Markt verhuisd naar de Wilhelminasingel 10 en naar dat adres is ook ICI verhuisd vanuit de Friesestraat. VakantieXperts verdween uit het straatbeeld van de Friesestraat terwijl er ook een nieuwe winkel kwam: Oud & Nieuw. Stadscafé Vancouver is verkocht en blijft bestaan tot grote opluchting van velen.

Aan de Stationsstraat zijn plannen voor het terrein waarop nu nog de voormalige discotheek staat. Voor de Weeshuisweide zijn plannen in de maak.

De werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum vorderen gestaag en inmiddels is gestart met het plaatsen van banken en bakken, die worden voorzien van groen. De bestrating is medio oktober klaar.

In de Sint Jansstraat werd de voormalige machinefabriek ingericht als tijdelijke locatie voor Theater Hofpoort in verband met de coronacrisis. De opening vindt zaterdag 3 oktober in besloten kring plaats. Aan de Friesestraat 20 wordt binnenkort een nieuwe winkel geopend.

De leegstand in het centrum concentreert zich met name in de Friesestraat-Noord, al wordt één pand volgend jaar dus in gebruik genomen door Blokker. Auke & Gerda Kiel zetten hun bedrijf voort, maar verlieten wel het winkelpand in dit deel van de Friesestraat. Music & More staat al geruime tijd in de verkoop. Het laatste nieuws is, dat Senso in de Gansehof binnen afzienbare tijd de deuren sluit.