Coevorden – Onlangs werd de stadsgracht vanaf de Stationsstraat doorgetrokken naar de Parallelweg. Tijdens een korte bijeenkomst vond een officiële handeling plaats, uitgevoerd door wethouder Jeroen Huizing en Wim Stegeman, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen.

Door buizen staat de noordelijke stadsgracht in verbinding met het water aan de Parallelweg. De officiële handeling bestond uit het opendraaien van de verbinding.

Aan de Parallelweg werd reeds geruime tijd geleden aan kademuur gerealiseerd. Het nieuwe deel van de gracht heeft een bergende functie voor de stad. Door deze verbinding kan het water in de stadsgracht sneller en beter worden ververst. De gracht staat ook in verbinding met het kanaal Coevorden-Zwinderen. Daarnaast wordt water vanuit het nieuwe deel van de gracht via een pomp naar de fontein en de plantenbakken rondom de tunnel gestuurd. De werkzaamheden vonden plaats op initiatief van de gemeente, het waterschap leverde een financiële bijdrage van 1 miljoen euro. Het beheer wordt uitgevoerd door het waterschap.

De aanleg van de gracht is onderdeel van de herinrichting van het stationsgebied en is derhalve bekostigd uit de zogenoemde RSP-gelden vanwege het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.