Coevorden – Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat heeft een nieuwe expositie, die duurt van donderdag 27 juni tot en met zondag 25 augustus. De exposanten zijn ditmaal Willem Komduur, Gerrit de Vries, Tinka Schilperoort, André van Buuren, Anne-Fieke Later en Tini Muller.

Sommige kunstenaars zijn te ontmoeten tijdens een Meet & Greet.

Willem Komduur uit Haren is een bevlogen man met oog voor detail en kleurrijke composities. Al op jonge leeftijd werd de basis gelegd voor zijn prachtige creaties op het doek. Hij schildert met olieverf op linnen. De natuur is daarbij zijn belangrijkste informatiebron.

Gerrit de Vries woont en werkt in Drachten. Hij begon in de jaren zeventig als autodidact en is uitgegroeid tot een schilder van het fantastisch realisme. De onderwerpen zijn vaak oude vervallen gebouwen. Het werk gaat over vergankelijkheid maar vooral over het begrip tijd.

De focus van Tinka Schilperoort ligt op het schilderen van koeien, deze dieren zijn zó mooi, daar kan ze naar blijven kijken. Haar werk kenmerkt zich door een realistische weergave van het dier, waarbij het karakter duidelijk tot uiting komt. Ze gebruikt heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat.

André van Buuren is al van jongs af aan bezig met tekenen. Omdat het vroeger de gewoonte was dat je voor je kunstschilder werd eerst een behoorlijk vak ging leren, deed hij deels een opleiding als grafisch vormgever. Hij gooide het bijltje erbij neer en kroop achter de schildersezel. Vooral schilders als Willink, Melle, Bosch, Steen, Jordaens, Johfra en Dali hebben hun invloed doen gelden.

Anne-Fieke Later komt uit een familie van schilders en muzikanten. Daardoor speelde kunst al op jonge leeftijd een prominente rol. Zij ontwikkelde diverse schildertechnieken en maakte studie van schilderstromingen zoals impressionisme, kubisme en expressionisme. Zij specialiseerde zich in het fijnschilderen volgens de technieken van de oude meesters.

Tini Muller is in 2003 afgestudeerd aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Amsterdam en heeft zich daarna verder gespecialiseerd in Schoonhoven. Daar is ze ook in aanraking gekomen met emailleren. Ze verwondert zich over de fantasie, de historie en huidige emailleerkunst en past meerdere technieken toe in sieraden, wandpanelen en schalen.

Meet & Greet

De volgende kunstenaars verzorgen een meet & greet: zondag 30 juni, 14.30 uur,Willem Komduur; zondag 14 juli, 14.30 uur, Tinka Schilperoort; zondag 21 juli, 14.30 uur, Anne-Fieke Later; zondag 4 augustus , 14.30 uur, Gerrit de Vries; zondag 18 augustus, 14.30 uur, André van Buuren.

Meer informatie over het museum is te zien op de website.