Coevorden – Na bijna vijf jaar neemt Liza Heijnen afscheid van ‘Elisabeth koffie, thee en lekkernijen’ aan de Bentheimerstraat 1A. Dat afscheid betekent een nieuw begin voor Jeroen Abbing, die na Assen zijn tweede vestiging van Coffee & Tasty opent. Het is zaterdag 22 augustus zover, dat Liza de deur achter zich dicht trekt.

“Aan het einde van het jaar loopt het huurcontract af en ik stond voor een nieuwe beslissing”, vertelt Liza Heijnen. “Ik wilde nog wel even door, maar toen kwam de coronacrisis.” Zij heeft de knoop doorgehakt: zij gaat van haar pensioen genieten.

“Best een beetje trots”

“Coffee & Tasty houdt het concept van mijn winkel, al geeft Jeroen er natuurlijk zijn eigen invulling aan. Ik ben best een beetje trots op mijzelf, ik heb toch toch maar neergezet. Elisabeth is inmiddels een begrip geworden.”

Assortiment

Elisabeth is een koffie- en theewinkel met een groot assortiment koffie en thee en heeft handgemaakte chocolade en vele andere lekkernijen. Ook zijn er diverse cadeau-artikelen. Achterin de winkel is een koffie- en theeschenkerij en er is buiten een terras. “Ik heb veel spullen zelfgebakken. Verder heb ik veel gedaan met high tea, waarvoor ik alles zelf maakte. Dat was wel mijn kracht”, vertelt Liza, “maar dat slokte mij ook wel op.”

Spar en onderwijs

Liza heeft op diverse fronten gewerkt. “Wel speelden in al mijn functies sociale vaardigheden een rol en daar heb ik veel aan gehad.” Samen met haar toenmalige man had zij jarenlang de Spar op de plek waar nu De Ganzenhoedster zit, pal naast Elisabeth dus. Ook werkte zij jarenlang in het onderwijs. Eerst als docent geschiedenis en later op dezelfde school als zorgcoördinator. “Daar heb ik zoveel geleerd, want niet alle kinderen hebben het gemakkelijk. Her is fijn als je kinderen verder kunt helpen.”

“Blij dat de zaak blijft bestaan”

Na het onderwijs wilde Liza nog iets anders gaan doen. Maar wat? “Mijn zoon Rutger was inmiddels in de horeca begonnen en ik hielp hem regelmatig. Dat vond ik leuk. Daarom heb ik allerlei steden bezocht om ideeën op te doen. Zo kwam ik toen al in contact met Jeroen en sinds die tijd hebben we contact gehouden. Hij heeft mij overal mee geholpen en vaak deden we onze bestellingen samen.” Zodoende was een overnamekandidaat voor Elisabeth snel gevonden en medio juli werd de knoop doorgehakt.

“Ik ben blij”, aldus Liza, “dat de zaak blijft bestaan. Dat maakt het afscheid nemen wat gemakkelijker. Ik ga eerst eens kijken wat het leven brengt. Voorlopig ga ik van mijn vrije tijd genieten en wat meer vrienden en familie bezoeken.”

Veel plezier

“Ik heb zoveel plezier gehad, ik heb geen dag spijt dat ik deze zaak ben begonnen. Er waren leuke gesprekken en ook hiervan heb ik veel geleerd. De sociale vaardigheden hebben hun vruchten afgeworpen.” Zij waardeert ook de saamhorigheid onder de ondernemers in de Bentheimerstraat. “Iedereen helpt elkaar hier en dat is heel fijn.”

Afscheid

Liza neemt afscheid van Elisabeth op zaterdag 22 augustus. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er muziek en wordt het terras flink uitgebreid, zodat iedereen een plekje kan krijgen.