Dalerpeel/Coevorden – Als een van de vaste sponsoren van voetbalvereniging NKvvProtos was sportzaak Sport 2000 – Combisport de afgelopen jaren een belangrijke ondersteuning. Nu eigenaar Henry Stuifzand heeft besloten te stoppen met zijn winkel in de Bentheimerstraat raakt de jeugdvereniging een gewaardeerde pion kwijt.

Sport 2000 – Combisport was onder andere een van de kledingsponsoren voor de gehele selectie. Tevens was de zaak leverancier van diverse voetbalartikelen en leverde hij, samen met Sluyters Sport, de NKvvProtos kledinglijn voor alle jeugdspelers, veelal met bedrukking.

Henry heeft besloten om het na zo’n 25 jaar even wat rustiger aan te doen.

“Het is een geweldig vak waar je veel persoonlijk contact met de klanten hebt. Bij veel clubs ken ik de mensen ook echt en ik ben blij dat ik zolang een ondersteuning kon zijn, zoals voor NKvvProtos. Toch is het een druk bestaan, al klaag ik daar absoluut niet over. Maar bijvoorbeeld op vakantie gaan schiet er nog wel eens bij in. Dat is iets waar ik straks tijd voor vrij wil maken,” aldus Stuifzand.

Gisteren, woensdagmiddag 30 september, werd hij in zijn winkel in Coevorden verrast door het jeugdbestuur van NKvvProtos. Met een bos bloemen, een bierpakket en een ingelijst certificaat bedanken de leden en het bestuur hem. Onder het genot van een kop koffie vertelde hij dit gebaar enorm te waarderen en sprak hij van een heuse verrassing.

Tekst en foto: Klaas Veldhuis. Henry Stuifzand (links) krijgt de attenties uit handen van Jeroen Brouwer.