Coevorden – Bork Sloopwerken, eigenaar van het perceel met daarop onder andere de voormalige discotheek aan de Stationsstraat, liet onlangs weten in gesprek te zijn met de gemeente om tot een oplossing te komen. Concrete plannen zouden er niet zijn, maar die blijken wel degelijk te bestaan.

Wonen en zorg

De plannen betreffen de realisering van een woonzorgcomplex met maximaal 35 woningen aan de Stationsstraat/Paul Krugerstraat. De gemeente liet desgevraagd weten, dat momenteel wordt gewerkt aan de afronding van het bestemmingsplan. Daarna wordt bekeken hoe snel de plannen kunnen worden verwezenlijkt.

Vorig jaar zijn de omwonenden geïnformeerd tijdens een informatieavond, maar daarna bleef het stil. Het gebouw wordt volgens de tekeningen 13 meter hoog. De parkeerruimte wordt half verdiept aangelegd. Daarboven komen twee bouwlagen en bovendien een kapverdieping. De centrale ingang komt aan de Paul Krugerstraat.

De huurprijzen van de appartementen vallen buiten de sociale huursector. In verband met het verlenen van zorg was al contact gelegd met een zorgorganisatie. Vanwege de ingang aan de Paul Krugerstraat is ook gesproken over de relatie met de school.

Bork is vanwege de bouwvak niet bereikbaar voor commentaar.