Coevorden – De aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus, zoals deze maandagavond door de regering zijn bekendgemaakt, hebben ook voor Theater Hofpoort grote gevolgen.

Besloten is om de open dag van zaterdag 3 oktober niet te laten doorgaan. De officiële opening vindt plaats in afgeslankte en besloten vorm. De Fabriek aan de Sint Jansstraat was juist ingericht als tijdelijke locatie vanwege de coronamaatregelen.

Lezing Huisman gaat wel door

Alleen de lezing van Huisman gaat door. Van 14.00 tot 14.45 uur geeft fotograaf Rudi Huisman een lezing met als thema ‘Het portret’. Enkele foto’s van zijn hand zijn te bewonderen in Stedelijk Museum Coevorden. Voor de workshop en de lezing moet worden gereserveerd. Dat kan via deze link op de website van het theater.

Aantal bezoekers per voorstelling

Vanaf nu, dinsdag 18.00 uur, gelden beperkingen voor onder andere het aantal bezoekers en horeca-activiteiten. Op dit moment vergadert de Veiligheidsregio Drenthe of de Drentse theaters in aanmerking komen voor ontheffing van het maximumaantal bezoekers per voorstelling.

Het advies van de Veiligheidsregio Drenthe wordt in de loop van deze week verwacht. Zodra dat bekend is, wordt gekeken welke gevolgen de maatregelen hebben voor de voorstellingen die de komende periode geprogrammeerd staan. Daarna worden alle kaarthouders geïnformeerd.