Coevorden – De verbouwing in de voormalige synagoge in Coevorden is in volle gang. Na het strippen van de zolderverdieping is isolatiemateriaal aangebracht en zijn drie ramen geplaatst aan de rechterzijde. Dit betekent dat de energiekosten beter in de hand kunnen worden gehouden en dat boven twee kamers voor bezoekers worden ingericht.

De voorkamer wordt gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen en de achterste kamer voor educatie. De eerste tentoonstelling in de voorkamer gaat over joodse begrafenisrituelen en daarbij worden foto’s vertoond van alle joodse begraafplaatsen in Drenthe. Tijdens de verbouwing is de entree tot het gebouw gratis.

Concerten
Zaterdag 22 juni vanaf 20.00 uur geeft zanger-pianist Roon Staal een concert in de synagoge. Staal heeft een authentieke en intrigerende performance met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. De toegangsprijs is € 17,50. De zaal is om 19.30 uur open.

De zangstudenten van Christel Peters verzorgen vrijdag 5 juli vanaf 21.00 uur een eindconcert met als titel ‘Zing wie je bent!’. De zaal is om 20.30 uur open. De toegangsprijs is 5 euro, inclusief kop koffie of thee bij binnenkomst.

Meer informatie is te lezen op www.synagoge-coevorden.nl en op Facebook.