Coevorden – De middenstand in Coevorden hangt zaterdag 29 juni de vlag uit voor Roze Zaterdag op verzoek van het Diversiteitsplatform Coevorden. Ook besteden de ondernemers op andere wijze aandacht aan deze dag, bijvoorbeeld door hun etalage in stijl aan te kleden.

IJssalon La Dolce maakt die dag regenboogijs. Het Diversiteitsplatform is heel blij met de positieve reacties.

Op 29 juni 1969 braken rellen uit in Christopher Street in New York, waarbij de politie de Stonewall Inn binnenviel. Dit moment markeerde de georganiseerde strijd van homo’s en lesbiennes voor gelijke rechten. Sindsdien wordt Roze Zaterdag ook in Nederland jaarlijks gevierd.

Het Diversiteitsplatform Coevorden bestaat uit leden van diverse raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC en enkele maatschappelijke organisaties. Het Diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie, met name op het gebied van ethnische achtergrond en seksuele voorkeur. Het platform doet voorstellen voor activiteiten en neemt initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.