Heb jij een hond, maar kan deze jammer genoeg niet mee op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel dat je trouwe vrienden gedurende deze periode een fijne en ook veilige plek hebben om te kunnen verblijven. In veel gevallen kun je vrienden of familie vragen. Maar is dat geen optie, dan is een hondenpension een goed alternatief. Zo zijn er namelijk ontzettend veel mensen die hun hond ieder jaar met veel plezier naar een pension in de buurt brengen. Omdat we toch merken dat veel mensen die dit nog niet eerder hebben gedaan vaak toch wat huiverig zijn, hebben we een aantal tips voor je bij het vinden van een geschikt pension. Je wilt namelijk wel dat je hond het tijdens de dagen dat jij weg bent ook goed heeft. Dit is niet alleen fijn voor je hond, maar geeft ook jezelf een hoop rust kunnen we je verzekeren.

Waar let je op bij het zoeken naar een hondenpension?

Heb jij een prachtige cavapoo, dan wil je natuurlijk wel dat deze het naar zijn of haar zin heeft in het pension. Het is dus van belang dat je weet waarop je moet letten. Alhoewel het welbekende ‘onderbuikgevoel’ een hele hoop doet, willen we ook een paar praktische zaken met je delen. Zo kun je weloverwogen een beslissing nemen. Allereerst is het belangrijk om te kijken of het pension er netjes en verzorgd uitziet. Een pension waarbij het binnen smerig is en ook buiten niet al te fraai zegt vaak ook iets over de manier waarop ze werken. Hoewel dit niet altijd het geval is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Vraag bijvoorbeeld een rondleiding en houd daarbij je oren en ogen goed open.

De ervaring van het personeel

We hebben je inmiddels een tip gegeven. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, waaronder de ervaring van het personeel. Het is namelijk helemaal niet gek om te vragen naar de achtergrond van het personeel en of ze bijvoorbeeld een bepaalde opleiding en certificering in het omgaan met honden hebben. Op het moment dat je kiest voor een pension waarbij het personeel dit allemaal voor elkaar heeft, is de passie voor het vak ook een stuk groter en is de kans dat je hond de beste zorg krijgt, groter dan wanneer iemand totaal geen affiniteit heeft met honden.

Ervaringen van anderen

Er is natuurlijk niets zo betrouwbaar als de ervaringen van iemand anders. Stel dat jij je labradoodle voor het eerst naar een bepaald pension wilt doen, dan is het wel prettig dat je ook zeker weet dat het allemaal goed gaat. Het is dus helemaal niet gek om gewoon eens om je heen aan mensen met een hond en het liefst ook iemand met een labradoodle te vragen hoe zij dit doen met vakanties en weekendjes weg. De kans dat er namelijk altijd wel iemand tussen zit die zijn of haar hond ook naar een pension doet, is vrij groot. Naast het vragen aan mensen in je buurt is ook het internet een goede plek om beoordelingen op te zoeken. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat hier tegenwoordig ook alles te vinden is, zowel positief als negatief.