Regio – Kinderen uit alle Drentse gemeenten deden onlangs mee aan de derde editie van de receptenwedstrijd van Drenthe: Kindermenu 2.0. De beste recepten kregen een plekje in het Kindermenu 2.0 kookboek en Drentse restaurants zetten het gerecht uit hun gemeente op de (afhaal-) menukaart. Chayen Wolters van de BWB-school in Dalen won in de gemeente Coevorden.

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel of kroket of een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder. De provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond hebben dit jaar de basisscholen, kinderopvang en de ouders uitgedaagd om mee te doen aan de receptenwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’.

Per gemeente heeft een heuse vakjury – bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder- gekeken naar de inzendingen. In Coevorden waren dat respectievelijk Nick Arends van Stadscafé Vancouver, Alieke Wijnholds en wethouder Jeroen Huizing. Daarnaast bestond de jury in Coevorden ook uit Dirkje van Asselt (diëtist), Albert Steenbergen (chef-kok Steakhouse Route 34), Merel Hulshof (Steakhouse Route 34), Marleen Oost (communicatiemedewerker gemeente) en Esmée Konings (stagiaire gemeente). Zij kozen het gerecht, dat het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Gezond eten is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Lokaal, lekker en gezond eten thuis en in restaurants is de toekomst.”

Kookboeken te downloaden

Er zijn inmiddels drie kookboeken verschenen. Het derde boek is uitgereikt aan alle basisschoolleerlingen die een winnend recept hebben ingediend. Alle drie boeken zijn te downloaden. Die staat onderaan deze pagina op de website van de provincie.

Zie ook:

Chayen Wolters wint Kindermenu 2.0 (update)