Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt ook dit jaar de bijeenkomsten in het Kasteel. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op het herkenbaar maken en creëren van meer begrip voor mensen die lijden aan de ziekte dementie.

Het Alzheimercafé heeft op dinsdag 3 maart het thema ‘Bewegen en dementie’. Met bewegen kun je dementie niet stoppen, maar bewegen heeft wel een positieve invloed op lichaam en geest. Er zijn veel mogelijkheden om te bewegen, bijvoorbeeld in georganiseerd verband, maar ook bij kleine huiselijke activiteiten.

Marianne Fekkes heeft als specialisatie geriatrische fysiotherapie en geeft uitleg. Het is mogelijk om vragen te stellen.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige en gezellige plek voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer Café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.

Meer informatie staat op de website van Alzheimercafé Coevorden.