De bibliotheek heeft een interview met Pauline Broekema op het programma staan. Op woensdag 10 maart vanaf 19.00 uur interviewt cultuurjournalist Joep van Ruiten van het Dagblad van het Noorden haar tijdens een online-uitzending.

Het interview gaat over het veelgeprezen boek ‘Tekenares van Montparnasse’. Wie het online-evenement bijwoont, kan vragen stellen aan Pauline Broekema. De schrijfster is ook bekend als journalist en voormalig NOS-redacteur en verslaggever. Zij onderzocht voor dit boek het leven van de Duits-Joodse kunstenares Edith Auerbach (1899-1994). Wie is deze getalenteerde, dwarse en dappere vrouw van wie zelfs geen overlijdensdatum bekend was? Broekema schildert haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, met nadruk op haar verblijf in Parijs in de jaren dertig en haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Eerder verschenen van Broekema onder meer de familiekroniek  Het Boschhuis, het uiterste der zee en Benjamin.

De lezing is te volgen via het YouTubekanaal van Biblionet Drenthe. Vragen aan de schrijfster kunnen tijdens het evenement via de chatfunctie van YouTube worden gesteld.

Foto: Merlijn Doomernik.