Sleen/regio – Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) houdt woensdag 18 maart een bijeenkomst over krimp en (ouderen)huisvesting. De bijeenkomst in De Deel aan de Menso Altingstrata in Sleen duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur.

Het doel van de bijeenkomst is om in overleg met de inwoners uit de gemeente Coevorden een antwoord te vinden op de vraag hoe er moet worden omgegaan met de uitdagingen van de nabije toekomst, zoals krimp door onder andere vergrijzing.

Ouderen moeten van de overheid langer thuis blijven wonen. Veel ouderen wonen in een te grote woning en niet gelijkvloers. Er is in de gemeente Coevorden behoefte aan meer zorgwoningen en aan de compacte woningen. Hoe wordt dit probleem door de beleidsmakers de komende jaren opgelost?

Verandering

Projectleider Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland Elly van der Klauw deelt haar visie op dit probleem. In haar presentatie gaat Van der Klauw in op de verandering van de huishoudens en de samenstelling van de bevolking. Hoe houd je dorpen en de stad aantrekkelijk? Hoe verbouw je en vernieuw je ook in krimpgebieden en wat is de rol van de lokale overheid en de inwoners zelf?

Seniorenhuisvesting

Ir. Hieke van der Kloet, docent vastgoed en makelaardij en onderzoeker van Kenniscentrum NoorderRuimte, geeft haar visie op woningtoepassingen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en mogelijke vormen van seniorenhuisvesting in Nederland.

Na afloop van de inleidingen is er een discussie onder leiding van Ferry Booij, fractievoorzitter van BBC2014.