’t Haantje – De trajecten van het Cultuurpad van en naar ’t Haantje staan centraal op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei. Eind april werd het cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ gepresenteerd. Het gaat om een wandelroute van 200 kilometer door de gemeente Coevorden. Het is één van de projecten in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022.

De wandeling bestaat uit 23 etappes. Er zijn de komende maanden pad-in-de-kijker-weekends, waarin steeds routes centraal staat en er allerlei activiteiten zijn. Het gaat ditmaal om de routes Papeloze Kerk (Slenerweg, Schoonoord)-’t Haantje, circa 7,5 km, en ’t Haantje-Bosbad Noord-Sleen, circa 6 km.

Burgemeester Renze Bergsma komt vrijdagochtend tijdens het dorpsontbijt kennismaken met de dorpsbewoners. Daarbij vertelt Ard Remmerde iets over Plaatselijk Belang en Monica Smeets vertelt over het wandeltraject. Rond 9.30 uur is de officiële opening van de wandelroute van ’t Haantje naar Bosbad Noord-Sleen. Iedereen kan daarna de route wandelen (of fietsen).

Activiteiten

Zowel vrijdag, zaterdag als zondag zijn er van 9.30 tot 12.30 uur diverse activiteiten langs deze route: voetstapkunst bij het Oranjekanaal, een creatieve kraam met onder andere happy stones bij het Kraterbosje, open huis bij biologische boerderij Weitkamp en het Blotevoetenpad.

Zie ook:

Cultuurpad geeft beeld van veelzijdigheid gemeente