Sleen/Dalen/Coevorden – In Sleen, Dalen en Coevorden was vandaag al vroeg bedrijvigheid in verband met de doorkomst van de Roparun in die plaatsen.

De deelnemende teams worden gesponsord en houden allerlei acties. Het bestuur van Stichting Roparun kent het geld toe aan instellingen, goede doelen of projecten, die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het gaat daarbij om de palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

De Roparun ging zaterdagmiddag van start bij vliegbasis Twente. Er zijn twee routes, een zuidelijke route (167 teams) en een noordelijke route (52 teams). De noordelijke route voerde door Overijssel naar Coevorden om van daaruit via Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek in noordelijke richting te gaan langs en door onder andere Zwartemeer, Emmer-Compascuum, Ter Apel, Vlagtwedde en Bourtange te gaan. De route werd vervolgd via onder meer Oude en Nieuwe Pekela, Gasselternijveen, Valthermond, Valthe en Emmen om vervolgens de doorkomst op de Brink in Sleen te beleven.

Sleen4life

Dat was natuurlijk met name een feestje voor het team van Sleen4life (team 141) dat rond 12.30 uur aankwam. Burgemeester Renze Bergsma stond op het podium klaar om het complete team te verwelkomen en aan te moedigen. Tijdens de dag waren er bij de molen en op de Brink optredens van De Zingende Broeder en Home Dance Company. Na het vertrek van Sleen4life gingen de activiteiten in Sleen nog een tijdje door. Er waren allerlei sportieve activiteiten en muziek en de brandweer zorgde voor demonstraties.

Turfrunners in Dalen

De route ging via Holsloot naar Dalen, waar het team Turfrunners (team 328) uit Dalen/Coevorden centraal stond. Ditmaal stond burgemeester Renze Bergsma paraat bij woonwijkcentrum Selkersgoorn om het team te begroeten. In de grote zaal in aanwezigheid van de bewoners overhandigde de burgemeester als ambassadeur van de Roparun namens De Turfrunners en de Roparun een cheque ter waarde van 6.600 euro voor de aanschaf van twee koppelbedden voor Zorggroep Treant. De dames Rinie Huitema, Saskia Schnoing en Gonda Tent namen de cheques in ontvangst en bedankten de Roparun en de Turfrunners voor dit mooie gebaar.

Vervolgens ging het gezelschap naar de molen op het Doe-Plein, waar de teamleden nog eens in het zonnetje werden gezet. Op het Doe-Plein waren allerlei sportieve activiteiten voor jong en oud. Via de molen gingen De Turfrunners op weg naar Coevorden. De burgemeester vergezelde het team per fiets. Ter hoogte van de brandweerkazerne stond de jeugdbrandweer klaar met een ereboog. Op dit traject stond de burgemeester zijn fiets even af om hardlopend onder de boog door te lopen.

Coevorden

Het gezelschap ging verder richting de Markt in Coevorden, waar de hele middag volop muziek en dans was ter gelegenheid van de Doorkomst Roparun Coevorden. Tegen half drie kwamen zowel Sleen4life als De Turfrunners door. Loopgroep Codac was present, fotoclub Goed Licht was er en er werd een kleurwedstrijd gehouden. Er waren optredens van Tonny Janssen, Jeffrey Hendriks, de bands Dirty Boulevard en de Lemonade Band en de Home Dance Company. Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoedster waren ook van de partij. De Schutterij van Koevorden verwelkomde de teams om 14.30 uur met twee kanonschoten. Door het toen nog steeds prachtige weer zaten de terrassen vol en was het gezellig druk op de Markt.

De teams vervolgden hun weg naar Gramsbergen, Hardenberg, Almelo. Daarna zijn de hoofdplaatsen op de route Lochem, Zutphen, door de gemeente Apeldoorn, Ede, de Betuwe en Zuid-Holland om morgenmiddag in Rotterdam te finishen.

Zie ook:

Warme ontvangst Roparunners aan de Rhododendron

Turfrunners in nieuwe kleding dankzij Ecotecworld