Coevorden – De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) hebben de handen ineen geslagen en hun matten uitgeklopt. “Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken onder het motto ‘Springtime’.”

Ook Ina Rozema van Zunne yoga uit Steenwijksmoer klopt om 10.00 uur haar mat uit en springt op haar yogamat.

Beide verenigingen laten weten: “Corona trekt een wissel op het welzijn van alle burgers. Er zijn mensen, die worstelen met psychische klachten, slaapproblemen en gevoelens van eenzaamheid. Yoga heeft een weldadig effect op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars.”

Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. We hebben samen met alle yoga-ondernemers en docenten laten zien dat we yogalessen op een verantwoorde en veilig manier mogelijk kunnen maken. We hopen, met alle 1,6 miljoen yogi’s, dat we weer snel op onze matten mogen springen. De vraag aan de leden van beide verenigingen om zaterdag letterlijk en figuurlijk het stof uit de yogamat te kloppen en op hun mat te springen. De bedoeling is dat iedereen die meedoet een foto maakt van het individuele ‘Springop-je-matmoment’. De foto’s kunnen worden gedeeld via social media en gebruik de op Facebook en Instagram de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen.”

Ina deelt haar foto’s op haar Facebookpagina.