Emmen/regio – Wie op zoek is naar een opleiding op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en graag wil ervaren hoe dat is, kan online proefstuderen bij het Drenthe College met vestigingen in Emmen, Meppel en Assen.

Proefstuderen kan van maandag 22 tot en met donderdag 25 maart. Docenten en studenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs staan klaar om in gesprek te gaan. Het online proefstuderen bestaat uit een deel voorlichting en een deel praktijk/workshop. Aanmelden kan tot en met donderdag 18 maart via drenthecollege.nl/openhuis.

Online proefstuderen is speciaal bedoeld voor vmbo-leerlingen, havo-leerlingen, mbo-studenten die willen doorstromen of geïnteresseerden in volwassenenonderwijs. Na aanmelding wordt een bevestigingsmail met een link naar een onlineles in Microsoft Teams gestuurd.

Nieuwe opleidingen

In september 2021 gaan drie nieuwe mbo-opleidingen bij Drenthe College van start. De opleiding ; Leidinggevende keuken’ (niveau 4) is een horeca-opleiding voor studenten met een passie voor het koksvak en leidinggeven. ‘Pedagogisch medewerker onderwijs, opvang en sport’ (niveau 4) in Assen is een uitdagende brede opleiding waarbij kinderopvang wordt gecombineerd met sport en bewegen. De opleiding ‘Beveiliger’ (niveau 3) in Assen is een nieuwe opleiding waarbij je onder andere leert om beveiligers aan te sturen.

Beste opleidingen

De Keuzegids mbo 2021 is in januari verschenen. De horeca-opleidingen ‘Kok’ en ‘Zelfstandig werkend kok’ van het Drenthe College zijn verkozen tot ‘Beste opleiding van Nederland’ en ‘Topopleiding’. Verder is de opleiding ‘Chauffeur wegvervoer’ voor het vijfde jaar op rij de beste opleiding van Nederland en de kappersopleidingen mogen zich voor de derde keer beste opleiding van Nederland noemen.

Meer informatie

Het Drenthe College heeft op haar website de speciale pagina drenthecollege.nl/studiekeuze om studiekiezers te helpen bij hun opleidingskeuze. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met studenten, ervaringsverhalen lezen of video’s van de locaties van het Drenthe College te bekijken.