Coevorden – Vandaag is bekend geworden, dat twee kinderen zijn besmet met het coronavirus. De een is leerling van de St. Willibrordusschool en de ander van De Nieuwe Veste. De kinderen zitten in thuisisolatie.

GGD Drenthe begeleidt de scholen. De Nieuwe Veste heeft een brief met informatie en instructies naar de leerlingen en hun ouders gestuurd. GGD Drenthe heeft de ouders van de leerlingen van de basisschool per brief geïnformeerd.

Praat erover met uw kind

“Het is belangrijk om met uw kind te praten over het coronavirus. Uw kind is gebaat bij een ouder die rust uitstraalt. Houd het bij de feiten van GGD en RIVM”, zo schrijft het team Infectieziektebestrijding van GGD Drenthe.

Belangrijk

De GGD laat het volgende weten: “Zit uw kind op de Sint Willibrordusschool of De Nieuwe Veste in Coevorden en krijgt uw kind de komende veertien dagen gezondheidsklachten? Dan is het belangrijk dat uw kind thuisblijft en dat u ons belt. Wij nemen de klachten dan met u door en beoordelen of uw kind getest moet worden op het coronavirus. Wordt uw kind ernstig ziek en is hulp nodig van een arts? Bel dan naar de huisarts.”

Lees hier de brief aan de Willibrordusschool.

Foto Nieuwe Veste: Van Oost Media. Willibrordusschool: Esselien de Groot