Coevorden – De gemeente Coevorden, Icare JGZ, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en GGD Drenthe houden woensdag 4 oktober van 13.00 tot 16.30 uur het Ouder- en Kindfestival in De Swaneburg in Coevorden. Voor de eerste vijftig kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Er is van alles te doen voor kinderen en hun ouders/verzorgers: van springen en silent disco tot ouder- en kindyoga en BMX’en. In het opvoedcafé kunnen ouders onder het genot van een drankje elkaar ontmoeten en hun (opvoed)vragen stellen aan de aanwezige professionals.

Als klap op de vuurpijl wordt het kinderkunstwerk onthuld. Hieraan hebben kinderen van alle basisscholen, kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in Coevorden de afgelopen weken hard gewerkt.

Week van de Opvoeding

Het festival wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding van 2 tot 8 oktober, die jaarlijks wordt gehouden door het Nederlands Jeugdinstituut. Het thema is ‘Samen delen, samen weten’. De week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, mede-opvoeders en professionals.