Coevorden – Afspraken van vandaag kunnen morgen weer anders zijn. Dat laat Theater Hofpoort weten. Het blijft lastig inschatten hoe de situatie na 1 september eruit ziet. In overleg met de impresariaten is het Theater Hofpoort wel gelukt om voor diverse voorstellingen meer duidelijkheid te krijgen.

Sommige artiesten kiezen ervoor om hun voorstelling te verplaatsen naar het seizoen 2021-2022. Enkele voorstellingen zijn aangepast, zodat de voorstelling nu bijvoorbeeld twee keer per dag kan worden gespeeld, waardoor toch meer mensen de voorstelling kunnen zien.

Voorstellingen

De voorstellingen van het afgelopen seizoen, waarvoor nieuwe afspraken voor het komende seizoen zijn gemaakt, zijn de volgende:

* Victor Luis van Es, vrijdag 30 oktober, 20.15 uur

* Joris Linssen & Caramba, vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober, 20.15 uur

* Dilana & Jeff Zwart, zaterdag 31 oktober 20.15 uur en zondag 1 november 15.00 uur

* Ocobar, zaterdag 14 november, 20.15 uur.

Het is nog niet bekend wanneer Angela Groothuizen, Baas Boven Baas, Nathalie Baartman en Niels Houtepen naar het theater komen. Scrum is verplaatst naar het seizoen 2021-2022.

De voorstelling ‘Om in overwinning te geloven’ wordt in het nieuwe seizoen georganiseerd door de synagoge in Coevorden. Iedereen die een toegangskaart gekocht had, heeft inmiddels het aankoopbedrag terug ontvangen.

Geld terug

Iedereen krijgt het aankoopbedrag van de geannuleerde voorstellingen van het afgelopen seizoen teruggestort. Zij krijgen voorrang bij de kaartverkoop van de genoemde voorstellingen waarvoor u al een kaart voor in huis had en waarvoor een nieuwe datum is gevonden. Wie hiervan gebruik wil maken, kan een bericht sturen naar info@theaterhofpoort.nl met vermelding van naam, adres, eventueel klantnummer, voorstelling en het aantal gewenste kaarten.

Wie kaarten bij de ReadShop in Coevorden heeft gekocht, wordt verzocht een mail te sturen met daarin informatie over het aantal gekochte kaarten, datum van aankoop en het IBAN-rekeningnummer waarop het bedrag kan worden gestort.

Tijdelijke locatie

Theater Hofpoort deelt de zaal in Hof van Coevorden met de gemeente Coevorden. In de huidige omstandigheden houdt dit in dat de raadsopstelling semi-permanent in de zaal staat opgesteld. Het op- en afbouwen en ombouwen tot theater levert veel beperkingen op. Rekening houdend met de anderhalve meter afstand houdt het theater van de 170 plaatsen maar 40 stoelen over.
Daarom is het theater in gesprek met de gemeente om te kijken of het mogelijk is dat het theater tot en met december tijdelijk op een andere locatie onderdak krijgt.

Zoals het nu lijkt, start het theater op 1 september met de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen. Kaarten zijn te bestellen via de website www.theaterhofpoort.nl.

Feestje en on tour

De start van het tiende seizoen ziet er daardoor heel anders uit. De bedoeling was om te starten met een feestweekend voor jong en oud. Het feestje komt er wel, maar nog niet bekend is wanneer dat plaatsvindt.

Het theater gaat on tour door de hele gemeente Coevorden. Daarbij worden tien locaties bezocht met een echte tourbus. Dit is mogelijk dankzij Tuindeco, Mediasign en COOP Martijn Seigers. Daarover volgt later meer nieuws. Samen met de COOP gaat het theater op zoek naar de beste taartenbakker van Coevorden.

Speciaal voor het tienjarig bestaan van het theater heeft ontwerpbureau Viesrood uit Zwolle een speciaal logo ontwikkeld. Dat komt op allerlei plaatsen terug.

Bereikbaarheid

Het kantoor op de hoek Stationsplein/Friesestraat blijft vooralsnog gesloten voor publiek. Het theater is via mail te bereiken en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, 0524-820382. Van 6 tot en met 31 juli is er vakantie en is het kantoor beperkt bereikbaar. Het inspreken van een bericht en mailen is uiteraard mogelijk.

Steuntje in de rug

Wie cultuur in de gemeente en Theater Hofpoort in het bijzonder een warm hart toedraagt en juist nu een steuntje in de rug wil geven: word Vriend van het theater voor 25 euro per jaar per adres. Vrienden krijgen wat leuke extraatjes. Aanmelden kan via mail.