Coevorden – De geslaagden voor havo en vwo kregen toch een heel bijzonder afscheid van De Nieuwe Veste. De diploma-uitreiking vond plaats tijdens een drive-thru op het binnenplein. Alle circa 160 geslaagden werden feestelijk ontvangen.

Een verkeersregelaar gaf aan wie het plein mocht oprijden. Via een feestelijke boog gaven de conciërges aanwijzingen voor de route. Allereerst werd iedere kandidaat toegesproken door de mentor. Iedereen kreeg de toespraak op papier mee. Een paar meter verder kon de geslaagde uitstappen en via een rode loper naar de plek lopen waar de diploma’s werden uitgereikt. Na het maken van foto’s en toejuichingen van docenten werd het ritje vervolgd en kreeg de geslaagde een fles bubbels, een taart en een jaarboek uitgereikt.

Het spektakel vond de gehele middag plaats. Niet alleen de geslaagden, maar ook hun ouders en de docenten beleefden er veel plezier aan. Er werden volop foto’s en filmpjes gemaakt. Gertjan Keen van Keen Theatertechniek en Jorrin Hulst van JH Production waren actief om alles vast te leggen voor De Nieuwe Veste. Ook werden opnamen per drone gemaakt.