Geesbrug – Bij dorpshuis De Tiphof in Geesbrug ging zaterdagochtend een veteranenrit per motor van start. Het is Nationale Veteranendag en normaliter zouden meer dan vierduizend veteranen en militairen door de binnenstad van Den Haag marcheren. Dit jaar gaat deze viering niet door in verband met de coronamaatregelen.

Leo Hartog uit Geesbrug, veteraan van de missie Libanon, is voorzitter van de Dutch Military Veterans nam het initiatief voor de motorrit, zodat een aantal veteranen elkaar toch kon ontmoeten. Bijna vijftien veteranen van allerlei missies kwamen bijeen.

Luitenant-generaal Martijn Wijnen, commandant van de Landstrijdkrachten, bracht een bezoek aan De Tiphof en dat werd uitermate gewaardeerd.

De veteranen vertrokken vanaf het dorpshuis. Al snel was het tijd voor de eerste stop in de Boslaan in Geesbrug. Daar woont de tweejarige Liv Benjamins met haar ouders en zus Tess. Zij is helemaal gek van motoren en dat weet overbuurman Leo Hartog natuurlijk.

Er werden knuffels uitgereikt en Liv ging met haar ouders en Leo op de foto. Daarna werd de rit door Drenthe vervolgd. De route gaat onder meer langs Hunebed D30 in boswachterij Exloo en Herinneringscentrum Westerbork. Na terugkeer in Geesbrug staat een maaltijd klaar.

Meer informatie staat op www.dmv.veteranen.nl en Facebook.