Coevorden – Rotaryclub Coevorden houdt woensdag 29 maart een open clubbijeenkomst. Alle belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de Landelijke Week van de Open Clubbijeenkomsten in de zaal van restaurant De Baander aan de Hoofdstraat in Dalen.

De ontvangst is om 19.30 uur, waarna iedereen tot circa 21.00 uur kan kennismaken met de activiteiten van Rotary. De mannen en vrouwen van Rotaryclub Coevorden zetten zich in voor lokale, regionale, nationale en internationale goede doelen. Rotary is een internationale organisatie en heeft in bijna alle landen clubs.

Goede doelen

De Rotaryclub Coevorden was de initiatiefnemer voor het Rudie Zwols Fonds en de Coevorder Grachtenloop. Beide organisaties staan op eigen benen, maar kunnen nog rekenen op hulp van Rotary. Daarnaast kregen allerlei lokale doelen bijdragen, zoals de Voedselbank, Petje Af Coevorden, kinderkamp Zuidoost-Drenthe, Stichting Kennet, Duofietsen Dalen, de Roparun, Speeltuinen Dalen en andere jeugdactiviteiten.

Handen uit de mouwen

Daarnaast steken de Rotaryleden zelf graag de handen uit de mouwen. Jaarlijks wordt in januari en februari hout gehakt, gekloofd en verkocht voor een goed doel. Veelal zijn het lokale doelen, maar ditmaal werd gekozen voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Eerder werden kerstmarkten gehouden en nu is er de jaarlijkse fruitpersdag/herfstmarkt. Bovendien houdt Rotary Coevorden jaarlijks een feest voor mensen met een beperking.

Clubbijeenkomsten

Tijdens de clubbijeenkomsten, om de anderhalve week, wisselen de leden kennis uit, vertellen over hun vak en er zijn regelmatig interessante lezingen en presentaties.

Meer informatie staat op www.rotary.nl/coevorden en op deze Facebookpagina.

Foto: Rotaryleden zijn op vele fronten actief om bijdragen te leveren aan lokale, nationale en internationale doelen.