Schoonebeek/Coevorden – Het ‘Eksjun Forever Young Benefietconcert’ met in totaal acht bands en twee duo’s wordt gehouden op zaterdag 25 mei op het terrein van Food in the Wood aan de Katshaarweg 4 buurtschap Padhuis, nog net in de gemeente Coevorden nabij Schoonebeek.

Blues-/rockformatie Eksjun ontstond in 1977 in Schoonebeek. De bandleden van het eerste uur waren naast Kerkdijk Wim Berends uit Coevorden, Jan Hubers, Gert Doek en Petra Vinke. Inspiratiebronnen waren nummers van Herman Brood en Cuby and The Blizzards. De band bouwde een eigen repertoire op. Door drukke bezigheden stopte de band in 1988.

De opbrengst is bestemd voor de Alzheimerstichting. Jan Hubers, drummer bij Eksjun, heeft de ziekte van Alzheimer. Gerrit Kerkdijk, één van de oprichters van de band, nam het initiatief voor het benefietconcert. Er zijn inmiddels al diverse sponsors.

Het muzikale feest duurt van 15.00 tot circa 23.30 uur. De medewerkende bands zijn Eksjun, Ritn Ditn, BLUES2 (met oud-bandlid Wim Berends), Rik Vinke, Cleanstream, Rare Sanity, Lucy Joe, Justin & Indi, Pumpkin Spice en The Chicken Session Band.

Kaarten zijn te koop via deze link. De kaartverkoop loopt heel goed, er zijn vijfhonderd kaarten beschikbaar. De actiepagina is hier te vinden. Doneren via deze pagina is mogelijk.