Coevorden – De Wijkdag Lootuinen wordt gehouden op zaterdag 2 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in de speeltuin aan de Elemastraat. De organisatie is in handen van Domesta, Wijkteam Lootuinen, Jongerenwerk Coevorden, de gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

De wijkdag met kraampjes en activiteiten voor jong en oud is speciaal voor en door de bewoners van Lootuinen. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van de herinrichting van het terrein aan de voormalige Wilhelminaschool aan de Van Ewijcklaan. Hiervoor wordt een loterij gehouden.

De Buurtsportcoaches Youri Vendrig en Patrick Ridderbos houden activiteiten voor kinderen. De muziek wordt verzorgd door dj Derk. BSV Lootuinen zorgt voor een hapje en alcoholvrije drankjes.

Het Zorginnovatieforum (ZIF) is net als afgelopen zaterdag in de Oranjewijk aanwezig. In samenwerking met een architect wordt gehoopt op veel informatie voor het project ‘Wat beweegt ouderen?’, waarbij zoveel mogelijk bewoners (jong en oud) wordt gevraagd naar hun ideeën en wensen als het gaat om leefbaarheid, veiligheid en plezier en verbinding in hun wijk. Dit wordt gedaan rondom een grote kaart van de wijk, waarop bewoners eventueel iets kunnen schrijven of iets plakken. Er wordt gebruik gemaakt van kaartjes met symbolen en vragen, een wensboom (een appelboom die ZIF aan de wijk schenkt) en een loterij.