Erm – Gisteren voerde de gemeente Coevorden samen met de politie en Vitale Vakantieparken Drenthe een onderzoek uit op de vakantieparken Primo, Secundo en Ermerstrand bij Erm.

De gemeente: “Het onderzoek verliep rustig en voorspoedig en leverde veel informatie over het gebruik van de chalets, huisjes en stacaravans op de parken en over de eigenaren en bewoners van het park.

Resultaten

De politie controleerde ongeveer honderd voertuigen en er waren enkele aanhoudingen vanwege onder meer het bezit van harddrugs en openstaande gevangenisstraf. Daarnaast werd een aantal mensen ingeschreven in de basisregistratie personen.

Verder bleek dat er veel permanente bewoning plaatsvindt op de parken. Met deze bewoners maakt de gemeente de komende tijd afspraken over het zoeken naar een andere woonruimte. Ook kunnen bewoners hierbij begeleiding ontvangen van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Daarnaast wonen er veel arbeidsmigranten op de vakantieparken. Met hun verhuurders en werkgevers gaat de gemeente in gesprek om alternatieve woonruimte te zoeken. De gemeente geeft bewoners de tijd om een nieuwe woning te vinden en vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor kwetsbare mensen.

Op basis van deze onderzoeksdag gaat de gemeente Coevorden verder aan de slag met het programma ‘Vitale Vakantieparken Coevorden’ om zo de parken terug te brengen naar hun recreatieve bestemming. In de komende jaren moeten de parken stap voor stap weer deze recreatieve functie krijgen. Met de betrokken partijen werkt de gemeente aan een toekomstplan, zodat de recreatieve sector van Coevorden steeds sterker op de kaart komt te staan.