Dalerpeel – De jaarlijkse wedstrijd Kindermenu 2.0 is ditmaal gewonnen door Liz Nijwening en Elysha Geuzinge van de Willem Alexanderschool in Dalerpeel. En dat was niet het enige: ook de tweede en derde prijs gingen naar deze school. Alle inzendingen waren van groep 7/8 van Roel van der Waal.

Bij de wedstrijd is het de bedoeling dat de kinderen een leuk, lekker en gezond gerecht verzinnen. Liz en Elysha bedachten het Dalerpeels Pistoletje. Inmiddels staat dit winnende gerecht al op de menu van grand café LiBo in Aalden, waar jurylid Nick Arends chef-kok is. De meiden kregen als prijs een moestuintje met allerlei ingrediënten voor gezonde maaltijden.

Lhanieke Sanne en Denise wonnen de tweede prijs met hun gezonde omelet. Derde werden Giovanni, Dean en Milo met een gezonde wrap. Het winnende gerecht moest uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal tien ingrediënten bestaan. Daarnaast moest het kleurrijk en betaalbaar zijn maar ook het gebruik van een streekproduct was een pre.

De jury bestond dit jaar uit wethouder Jeroen Huizing, chef-kok Nick Arends van grand café LiBo Aalden, Alieke Wijnholds (JOGG-regisseur gemeente Coevorden), Marleen Oost (communicatiemedewerker gemeente Coevorden) en Rick Piek (buurtsportcoach).