Coevorden/regio – Buurtbemiddeling in de gemeente Coevorden voorkomt veel burenleed. Ruzies in de buurt verminderen of worden zelfs voorkomen. Dit komt voornamelijk door de tomeloze inzet van de vrijwillige buurtbemiddelaars. Maatschappelijk Welzijn Coevorden is op zoek naar buurtbemiddelaars, die het team kunnen versterken.

Iedereen wil graag prettig wonen in een fijne buurt. Niemand zit te wachten op een conflict met de buren. Toch gebeurt het soms dat die relatie verslechtert. De oorzaak is vaak iets kleins: geluidsoverlast, overhangende takken of parkeerproblemen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen.

Buurtbemiddelaars krijgen een (gratis) basistraining ‘Buurtbemiddeling’ en nemen deel aan (intervisie)bijeenkomsten. Er zijn enkele voorwaarden om buurtbemiddelaar te worden: -Je bent een positief ingesteld persoon die gemakkelijk contact maakt en zich graag voor anderen inzet; -Je kunt goed luisteren, je stelt je neutraal op en bent niet bang voor emoties; -Je staat stevig in je schoenen en denkt niet in problemen maar in oplossingen; -Je verbindt je minimaal een jaar aan buurtbemiddeling

Meningsverschillen kennen geen tijd; daarom kunnen buurtbemiddelaars zowel overdag als ’s avonds ingezet worden en dienen zij over eigen vervoer te beschikken. Zij krijgen daarvoor een reiskostenvergoeding. Beschikbaarheid is in overleg.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Margreet Teunissen (coördinator Buurtbemiddeling) van Maatschappelijk Welzijn Coevorden via buurtbemiddeling@mwcoevorden.nl of telefoonnummer 085-2735256.