Coevorden  – “Een aanwinst voor Coevorden”, dat werd vrijdagmiddag vaak gehoord tijdens de officiële opening van Plaza Sportz Coevorden.

Het in 1980 gebouwde Racket- en Bowlingcentrum complex werd dit jaar overgenomen van Wim Jaap Bouwers. De nieuwe eigenaar is Grunopark, een familiebedrijf uit Groningen in de vrijetijdseconomie. Grondlegger was Piet Swieter, voormalig volleybalinternational.

Het pand werd intern grondig vernieuwd door veelal lokale ondernemers. In zijn openingswoord liet Piet Swieter weten, dat van de 35 betrokken partijen er 31 afkomstig waren uit Zuidoost-Drenthe. Swieter bedankte uitvoerig de bedrijven en alle medewerkers. Wethouder Joop Slomp feliciteerde Coevorden met deze aanwinst.

De officiële opening bestond uit een optreden van de WK-groep van In2Dance. Deze dansstudio is verhuisd en is nu de vaste gebruiker van Plaza Sportz Coevorden, net als Bowlingvereniging Coevorden.

De bowlingbanen zijn compleet vernieuwd en naast de twee tennisbanen en squashbanen zijn er nieuwe padelbanen gekomen. Daarnaast is er een restaurant, waarvan ook degenen die niet komen sporten gebruik kunnen maken.

Jos Langeland uit Coevorden is bedrijfsleider en Marco Scholten (voorheen Casa Delicias en De Ganzenhoeve) is de chef-kok. Jos had sinds 2009 de loungebar Hestia Marbella in het Spaanse Marbella. In de jaren erna zette hij trainingskampen op en vele clubs uit Coevorden en omgeving kwamen naar de Costa del Sol. Naast zijn nieuwe baan bij Plaza Sportz Coevorden blijft hij actief bij trainingskampen.nl.

Meer informatie staat op www.plazasportz.nl en op de Facebookpagina.

Hoofdfoto: Jos Langeland.