Coevorden – De bewoners van de appartementen Halve Maan en Ravelijn in Coevorden vierden vandaag een feestje vanwege het feit, dat deze gebouwen aan de Dwenger tien jaar bestaan. De vlag ging daarom uit op de locatie waar vroeger de brandweerkazerne stond.

Nagenoeg alle bewoners kwamen bijeen op het plein tussen beide appartementengebouwen voor een hapje en een drankje en daarna stond een koud en warm buffet klaar. Het was voortreffelijk weer om lekker buiten te zitten. De bewoners vonden het enorm gezellig om eens allemaal bij elkaar te komen.

Eind 2006 werd de brandweerkazerne gesloopt, waarna het terrein enkele jaren braak lag. In 2013 werden de 27 appartementen opgeleverd en konden de huurders van Domesta hun nieuwe huis betrekken. Daarom was vanmiddag ook huismeester Erik ten Caat van Domesta uitgenodigd. De gebouwen zijn opgetrokken in de stijl van historische pakhuizen. Halve Maan is het gebouw, dat deels in het water staat, Ravelijn staat langs de haven. Zowel een halve maan als een ravelijn behoort tot het buitenwerk van een vesting, waarbij de halve maan in de hoofdgracht ligt.