Coevorden – Na een mindere periode, waarbij gedurende 450 minuten niet werd gescoord, heeft Germanicus afgelopen weekend flink uitgehaald: Germanicus won met 5-0 van Twedo.

Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over aanvoerder Devon Smit, Jarne Pol, Erwin Moddejongen, Robin Barelds en Stefan Kikkert waren helaas nog niet beschikbaar.

Vanaf minuut één namen de Germanen het initiatief in deze derby tegen Twedo. In de achtste minuut viel de 1-0 ‘uit het niets’: met een ingooi werd Nance Hoogeveen aangespeeld; hij stifte de bal over zijn tegenstander en schoot de bal met een volley in de lange hoek voor de voorsprong. Een geweldig doelpunt. De voorsprong gaf Germanicus vertrouwen, continu werd de verdediging van Twedo onder druk gezet. In de 29e minuut was er de 2-0. Een vrije bal van Kain Hoogeveen vanaf 20 meter verdween in de rechterhoek van het doel achter de kansloze keeper Aalderink van Twedo. In de 39e minuut deed Twedo de eerste doelpoging. Het schot van spits Iwan Immink ging hoog over het doel.

In de 40e minuut werd de geblesseerde Marc Uninge vervangen door de 16-jarige Hossein Bahmani, hij deed het meer dan verdienstelijk. In de 41ste minuut zorgde Stan Meijerink voor de 3-0. De bal werd teruggelegd op Meijerink en met een strak schot in de linkerhoek verschalkte hij de keeper van Twedo voor de 3-0 ruststand.

Na rust werd het meteen 4-0. Jay van de Wetering bracht met een pass over de verdediging van Twedo heen Nance Hoogeveen in stelling. Vrij voor de keeper scoorde Nance beheerst de 4-0. Hierna gebeurde er niet veel meer, Germanicus nam gas terug en de gasten uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord waren niet bij machte om er nog een wedstrijd van te maken. Het slotakkoord was voor invaller Duca Streuer, de 17-jarige rechterspits werd in de 90e minuut met een steekpas door Stan Meijerink in stelling gebracht. Met een strak schot in de linkerhoek van het doel zorgde hij voor de 5-0 eindstand.

Aankomende zaterdag, 13 april, speelt Germanicus uit bij Dalen. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.