Coevorden – Samen met de Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld houdt het Margaretha Consort een uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi in Coevorden. Die vindt plaats op vrijdag 10 mei van 20.00 tot 22.00 uur in de Stadskerk in Coevorden.

Een mix van oude en nieuwe stijlen, uitbundige koordelen, delicate solostukken, dat zijn de ingrediënten die Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Met zijn unieke sfeerschepping en een rijk palet aan emoties behoort deze partituur tot op de dag van vandaag tot de meest monumentale werken uit de muziekgeschiedenis. En als het dan ook nog wordt uitgevoerd door het specialistenensemble Margaretha Consort onder leiding van dirigent Jos van Veldhoven: dit wordt een onvergetelijke uitvoering van deze Mariavespers.

Marit Broekroelofs, oprichter en artistiek leider van het Margaretha Consort, gaat voor de tweede keer de samenwerking aan met Jos van Veldhoven. Van Veldhoven was vele jaren dirigent van de Nederlandse Bachvereniging en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.

Het Margaretha Consort bestaat uit negen zangers en zestien instrumentalisten. Gekozen is voor een rijke inkleuring van de Basso Continuo met twee viola da gamba’s, cello, violone, dulciaan, twee theorbes en orgel. Daarnaast zijn er twee violen en barokblazers als zinken en trombones.

Kaarten à 35 euro (kinderen en studenten 5 euro) zijn te koop via deze link of aan de kerk.

Foto’s: Robert Smit