Regio – De burgemeesters in Drenthe reageren op de toespraak van minister-president Mark Rutte: “Het is duidelijk dat de aanpak van het coronavirus veel van ons vraagt, ook in Drenthe.” Voorzitter Veiligheidsregio Drenthe Marco Out: “We hebben een indringende boodschap gehoord. De maatregelen hebben grote impact op ons dagelijkse leven, waarschijnlijk voor langere tijd.”

Afgelopen zondag gingen nieuwe maatregelen in. Deze gelden tot en met 6 april. Een aantal maatregelen is inmiddels verduidelijkt en verder aangescherpt. Het gaat om de volgende maatregelen, zoals op de website van de gemeente Coevorden staat:

* Het is toegestaan eten te bezorgen én te halen. Er zijn wel een paar spelregels; niet ter plaatse nuttigen, niet teveel mensen tegelijk bij de balie, houd anderhalve meter afstand aan

* Klanten kunnen ook bij coffeeshops producten afhalen

* Warenmarkten gaan door waarbij bovenstaande maatregelen in acht moet worden genomen

* De gemeentelijke dienstverlening blijft doorgaan waarbij de hygiënemaatregelen van het RIVM worden gevolgd

* Uitvaarten in openbare gelegenheden, die gebruikt worden als aula, zijn toegestaan.

Om de regels te formaliseren is een noodverordening vastgesteld. De maatregelen worden in Drenthe tot nu toe goed nageleefd, maar als mensen zich er niet aan houden, zal er worden gehandhaafd. Ook de komende dagen benutten de gemeenten om samen met het Rijk antwoorden te formuleren op de vragen die verder op ons af gaan komen.

Noodverordening

De noodverordening van Veiligheidsregio Drenthe is HIER te lezen.