Coevorden – Germanicus won vanmiddag de derde competitiewedstrijd met 1-6 van SC Emmeloord. De ruststand was 0-2. Germanicus staat nu met negen punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van zeventien voor en twee tegen bovenaan in deze nog prille competitie.

Trainer Jan Wielink stuurde dezelfde formatie het veld in als vorige week tegen Veno. Al na vijf minuten kwam de 0-1 op het scorebord. Linker wingback Jessie Rotmensen kwam na een mooie actie door aan de linkerkant, zijn lage voorzet werd na een slim overstapje van Stan Meijerink ingeschoten door Kain Hoogeveen. Germanicus bleef dominant en na zeventien minuten was er een steekbal van Jay van der Wetering op Robin Barelds. Robin legde de bal terug op spits Stefan Kikkert en die had weinig moeite om de 0-2 te maken. Met nog tien minuten te spelen voor rust kopte Erwin Moddejongen na een prima corner de bal op de onderkant van de lat. Voor rust waren er nog twee kansen voor de Germanen om de score te vergroten. Thuisclub SC Emmeloord stelde hier weinig tegenover.

Na rust werd maakte Germanicus wederom een doelpunt. Na een heerlijke voorzet van Kain Hoogeveen kopte Roelof van Dijk de bal tegendraads in de verre hoek voor de 0-3. Twaalf minuten later was daar de 0-4 door Stefan Kikkert na een goede actie van Roelof van Dijk. In de 68ste minuut volgde de 0-5 door Kain Hoogeveen. Een vrije bal werd door het muurtje van SC Emmeloord van richting veranderd en de keeper was kansloos. De trainer wisselde de moegestreden Robin Barelds voor de 17-jarige Senser Soy in de 76ste minuut, vijf minuten later mocht ook de pas 15-jarige Hoessein Bahmani zijn debuut maken.

In de 85ste minuut kwam dan toch de eretreffer voor SC Emmeloord, een corner werd bij de eerste paal binnengeschoten door Max Dijkstra. In de laatste minuut kopte Erwin Moddejongen via een goed genomen corner de 1-6 binnen.

Volgende week is Germanicus vrij, 22 oktober speelt Germanicus uit bij EHS in Emmen voor de tweede ronde van het bekervoetbal. Op 29 oktober wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo uit Enschede.