Coevorden – Hoe kunnen we sport en bewegen nog beter en preventief inzetten voor een gezond en leefbaar Coevorden? Dat is de vraag aan alle inwoners. Daarom nodigt de gemeente iedereen uit voor een bijeenkomst om een goede start te maken met het sport- en preventieakkoord.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 9 december van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis.

De gemeente heeft ten doel meer mensen met plezier te laten sporten en dat doel wordt nagestreefd samen met sportclubs, ondernemers, onderwijs, vrijwilligers, professionals en andere inwoners. Aanmelden voor de bijeenkomst kan HIER.

Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl en bewegen bij de gemeente: “In 2018 is er een Nationaal Sportakkoord gesloten, dat in de gemeente Coevorden wordt vertaald in een lokaal sportakkoord. Iedereen moet kunnen meedoen aan sport en daarom zijn ook aspecten als discriminatie en gehandicaptensport van belang. Er gebeurt al veel op het gebied van sport, maar we willen nog meer mensen laten genieten van sport en bewegen. Hoe kunnen sportverenigingen en inwoners elkaar nog beter vinden?”

Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over het programma ‘Gezond Coevorden’. Inmiddels werkt de gemeente al hard aan het verbeteren van sportaccommodaties om de toegankelijkheid te bevorderen.

Lees ook:

Gemeente investeert in sport met ledverlichting en hybridevelden