Coevorden – De deur van het Alzheimercafé Coevorden in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat staat woensdag 8 mei weer open.

Het thema is deze keer ‘Positieve gezondheid’. Dat is een brede benadering van gezondheid, waarbij gezondheid omschreven wordt als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren.

Met andere woorden: Kun je je aanpassen als iets in je leven daarom vraagt? Kun je veerkrachtig omgaan met de uitdagingen van het leven? En kun je dan ondanks de ingewikkeldheden of lastige omstandigheden betekenisvolle stappen blijven zetten?

Monica Boer, wijkverpleegkundige bij de Tangenborgh Groep, verzorgt een presentatie over dit thema. Het accent ligt niet op ziekte, maar op de mensen en hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Het Alzheimercafé is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden.

Het Alzheimer café Coevorden vindt elke tweede woensdag van de maand plaats, behalve in juli en augustus.

De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.