Dalerveen – Volledig in lijn met het meest populaire Drentstalige lied allertijden houden Stichting Dalerveen Live en IJsvereniging Steeds Voorwaarts op zondag 14 april ‘Op Fietse’. Het is een fietstocht door de prachtige omgeving van Dalerveen, die zo mooi bezongen werd door Skik met Daniël Lohues.

De beide Dalerveense verenigingen hebben dan ook als doel om deelnemers zoveel mogelijk ‘skik’ te laten hebben tijdens dit evenement. De organisatoren zetten een tocht van 30 tot 40 kilometer uit, die start en eindigt bij het ijsbaanhokje aan de Noorderakkers in Dalerveen. Onderweg kunnen deelnemers genieten van verschillende hapjes en drankjes, zodat ze als ’t nie slim weijt, haost vanzulf gaot.

Starten kan tussen 13.00 en 14.00 uur. Deelnemers met de banden vol met wind kunnen kaarten kopen voor 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Bij dat bedrag zijn koffie, koek en warme hapjes en drankjes onderweg inbegrepen.

Of de route ook door buulzand gaat, langs het Ermerzand of op Veenoord an houdt de organisatie nog even voor zich. Daar komen de deelnemers vanzelf achter. Na afloop van de tocht wacht een afterparty in het ijsbaanhokje, waarbij de route onder het genot van een drankje gezellig kan worden nabesproken. Dus wie döt je wat? ‘k zol haost zeggen: jao het mag wel zo.

Tickets zijn in de voorverkoop te verkrijgen via deze link.