Coevorden – Op OBS De Buitenvree ging vandaag een bijzonder project van start in samenwerking met de gemeente Coevorden. In het kader van ‘Gezond in Coevorden’ worden kinderen daarbij gestimuleerd om meer te bewegen. Tegelijkertijd werd hiermee een beweegproject van de school afgesloten.

Het project draait rond The Daily Mile, een initiatief van JOGG (Jeugd Op Gezond Gewicht). Door te bewegen wordt het concentratievermogen versterkt. Kinderen van basisscholen gaan op gezette tijden een kwartier wandelen of joggen. Drie van de vier buurtsportcoaches, Patrick Ridderbos, Mirthe Rolink, Glenn van Laar, kwamen naar de school aan de Van Pallandtlaan als start van het project.

In eerste instantie gaat het om de groepen 4 en 5, mogelijk doet later de hele school mee. Er was eerst een uitgebreide warming-up, waarna de twee groepen op pad gingen. Zij zetten de gang er meteen in en renden hun mijl, ruim 1600 meter.

Blij met deelname

Alieke Wijnholds, beleidsadviseur leefstijl en bewegen bij de gemeente: “Wij zetten als gemeente in op een gezonder Coevorden en daarvoor werken we samen met onder andere de buurtsportcoaches Gezond Coevorden. Zij zijn de verbinders van de dorpen en de wijken. Wij willen graag inwoners meer laten bewegen. We zijn blij, dat deze school meedoet en wie weet volgen meer scholen uit de gemeente.” OBS De Buitenvree is onderdeel van Onderwijsstichting Arcade, die partner is van het sport- en preventieakkoord in de gemeente Coevorden.

Bewegend leren

Corine Kuper, locatieleider van de school, sluit hierop aan: “Wij willen meer bewegen met de kinderen en dan is dit een mooi initiatief. Dat is overigens niet het enige: wij doen door de hele school heen ook aan bewegend leren. Zo worden de reken- en taallessen in bewegende vorm gegeven.”