Foto: De overhandiging van de profielschets (foto: Liesbeth Mennink/gemeente Coevorden).

Coevorden – Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, kreeg vanavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester overhandigd door Margriet Fissering (VVD), voorzitter van de vertrouwenscommissie. In deze commissies zijn alle fracties vertegenwoordigd, evenals onder andere wethouder Joop Brink als adviseur en raadsgriffier Martin Frensel.

Voor het zover was, stelde Jetta Klijnsma een aantal kritische vragen aan de raadsleden om een goed beeld te krijgen van de burgemeester, die Coevorden zoekt. In de profielschets kwamen termen voorbij als energiek, vooruitstrevend en zichtbaar. Diverse raadsleden lichtten de bewoordingen in de profielschets toe aan de hand van diverse voorbeelden van bijvoorbeeld verbindend besturen en de rol van de raad in het besluitvormingsproces.

Nu de profielschets is bekrachtigd, komt aanstaande donderdag een advertentie in de Staatscourant waarmee de procedure in werking wordt gesteld. Het is de bedoeling de procedure voor het zomerreces af te ronden, zodat de nieuwe burgemeester per 1 oktober kan beginnen. Op die datum sluit Bert Bouwmeester zijn burgemeestersperiode in de gemeente Coevorden af.

Een beeld van de profielschets is te lezen via onderstaande link. De complete stukken én de uitzending van de raadsvergadering zijn via deze link te bekijken.

 

Lees ook:

Raad stelt profielschets burgemeester op 23 maart vast