Gees – ‘Avontuurlijk Gees’, een adembenemend avontuur per stoere Landrover, bestaat al enige jaren. De tocht, die ongeveer drie uur duurt, voet langs de Geeserstroom en de Mepperhooilanden. Deelnemers zien een prachtig beekdallandschap met een diversiteit aan flora en fauna.

Af en toe is er een uitstapje te voet en de gids vertelt anekdotes, legendes en andere wetenswaardigheden. Soms staan de deelnemers oog in oog met een Schotse Hooglander. Onderweg is er een korte pauze voor koffie/thee/fris en een versnapering. De tocht is niet geschikt voor baby’s en peuters. Huisdieren mogen niet mee.

Korte versie

Op veler verzoek biedt ‘Avontuurlijk Gees’ een korte safari van ongeveer een uur aan. Onderweg wordt kort gestopt om even te benen te strekken. Bij deze korte versie dienen deelnemers zelf drinken mee te nemen.

Boeken kan bij Tourist Info Gees aan de Dorpsstraat 47, 0524-581704, gees@magischdrenthe.nl. Het kantoor bezoeken kan ook. De openingstijden zijn: maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur en dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie staat op de website van ‘Avontuurlijk Gees’ en op Facebook. Een impressie wordt gegeven in dit filmpje.