Dalerpeel – De opening van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 is op zaterdag 28 augustus. Dalerpeel doet er uiteraard ook aan mee. Het dorp zorgt die dag voor een plaatselijk programma, dat om 12.30 uur begint.

Rommelmarkt

Om 12.30 uur gaan het terras en de snackbar van dorpshuis De Breiberg open en ook Dorpswinkel De Trefpunt opent de deuren. Verder begint er een mini-rommelmarkt op het schoolplein. Aanmelden daarvoor is verplicht, dat kan bij via garageverkoopdalerpeel@gmail.com. Daarnaast kunnen oude foto’s van Dalerpeel worden bewonderd.

Vanaf de ochtend trekt wethouder Jeroen Huizing met een oldtimerbus door de gemeente langs de dorpen in de gemeente. In elk dorp wordt een deel van een gezamenlijk kunstwerk opgehaald en een couplet van het lied ten gehore gebracht. Elk dorp zorgt voor een couplet voor het lied, geschreven door Harm Dijkstra uit Sleen.

Rond 14.00 uur komt Huizing aan in Dalerpeel en om 14.15 uur wordt het kunstwerk onthuld. Dat is gemaakt door onder andere Wout Wachtmeester uit Dalerpeel. Om 14.30 uur treedt de band Dieksen op en wordt het lied ten gehore gebracht. Deze band zorgde voor het Dalerpeelse couplet.

Aankomst Coevorden

Circa 14.45 uur vertrekken de wethouder en enkele gasten richting Coevorden. Het eindpunt is de Weeshuisweide, waar vanaf 15.30 uur de officiële opening van het culturele jaar plaatsvindt. Alle kunstwerken uit stad en dorpen komen op een grote ezel en zo ontstaat een kunstwerk van alle kernen in de gemeente. Vervolgens wordt het complete lied met de vele coupletten ten gehore gebracht.

Het programma van het culturele jaar is te vinden op www.cultureelcoevorden.nl. Berichten op deze site zijn hier verzameld.

Zie ook:

Cultureel jaar wordt aanstaande zaterdag geopend

Geesbrug viert feestje in kader Culturele Gemeente