Coevorden – De FNV meldt op haar website, dat de werknemers van Forbo-Novilon in Coevorden hun staking voortzetten. Die wordt verlengd tot zaterdag, dat betekent dat de staking de vierde week ingaat.

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie, meldt in het artikel: ‘Het gaat hard tegen hard. De directie is de mensen iets tegemoet gekomen en wil hen 8 procent meer salaris geven, maar dat kun je nauwelijks een verbetering noemen. Daar kun je je boodschappen en rekeningen niet van blijven betalen. We staken door tot Forbo ingaat op onze eisen.”

Die eisen zijn: 10 procent salaris erbij en een eenmalige uitkering waarmee de werknemers worden gecompenseerd voor het financieel zware jaar 2022. De lonen moeten bovendien voortaan blijven meestijgen met de prijzen in de winkels. Verder moet het bedrijf het verlof aanvullen dat zij krijgen bij adoptie en bevalling naar 100% (wettelijk krijgen zij 70%).

Compaijen benadrukte eerder dat dit het bedrijf flink treft. “De productie, de logistiek; alles ligt plat, er gaat niets meer de deur uit.” Zo zou er in een week 1,2 miljoen vierkante meter minder vloer worden gemaakt, zo’n 165 voetbalvelden of 10.000 huizen.