Aanstaande zaterdag, 28 augustus, start het culturele jaar van de gemeente Coevorden in het kader van ‘Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022’.

Met een rondrit door de hele gemeente haalt de wethouder van cultuur, Jeroen Huizing, bijdragen van de dorpen en de stad op. De dorpen (of een combinatie ervan) en de stad maakten elk een couplet voor een lied, geschreven door Harm Dijkstra, én een kunstwerk. ’s Middags om 15.00 uur vormen alle kunstwerken één groot kunstwerk en alle coupletten één groot lied op de
Weeshuisweide in Coevorden.

Het culturele jaar wordt door burgemeester Bert Bouwmeester geopend met een kanonschot. Gezien de coronamaatregelen wordt het op de Weeshuisweide een bescheiden activiteit. In de dorpen is publiek welkom en in diverse dorpen zijn extra activiteiten georganiseerd.

Tot en met december 2022 staan vele grote en kleine activiteiten op stapel, te beginnen met de uitvoering van het theaterspektakel Woeste Gronden in ’t Haantje. Verder zijn er projecten als ‘Levenslied’, wandel- en fietstochten, muziekstukken, optredens en activiteiten voor jong en oud.

Op www.cultureelcoevorden.nl is te vinden wat er de komende tijd staat te gebeuren. Alle artikelen over het culturele jaar op deze website zijn HIER te vinden.