Geesbrug – Ook Geesbrug doet uiteraard mee aan de openingsactiviteiten van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 op zaterdag 28 augustus. Er is een leuk programma samengesteld, natuurlijk met inachtneming van de coronaregels.

Stoepkrijten

Inwoners worden voor die dag om 12.45 uur uitgenodigd op het Tiphofplein bij het dorpshuis. Om 13.00 uur begint om stoepkrijtwedstrijd voor de jeugd van 2 tot en met 2 jaar. Het zou leuk zijn als de kinderen zich verkleden als prins, prinses, ridder, landheer of koning. Bij de stoepkrijtwedstrijd gaat het erom wie bijvoorbeeld het mooiste kasteel, de mooiste prinses of het grootste kanon maakt. Voor de makers van de drie mooiste krijttekeningen is er een verrassing.

Cabriobus

Om 14.00 uur is er een korte pauze. Dan bezoekt een wethouder Geesbrug per cabriobus met diverse typetjes uit de tijd van 350 jaar geleden. De cabriobussen rijden vanaf 9.00 uur vanuit allerlei locaties in de gemeente Coevorden.

Kunst en zang

Iedere plaats in de gemeente maakt een kunstwerkje en een couplet van een lied als aanvulling op het lied, geschreven door Harm Dijkstra uit Sleen. Tijdens de tussenstop in Geesbrug krijgt wethouder Jeroen Huizing het kunstwerkje, dat geheel in stijl plaatsvindt door Amber van der Sleen en Rolinka Tijms. Om 14.30 uur is het feestje in Geesbrug ten einde en worden de prijsjes uitgereikt.

De cabriobus rijdt om 15.30 uur Coevorden binnen, de rit eindigt bij de Weeshuisweide. Op dat moment zijn 28 kunstwerken verzameld en die krijgen een plek op één groot doek.

Het couplet van Geesbrug is geschreven door Juul Meffert. Dat couplet wordt in Coevorden gezongen door Ina van Dalen en Jannie Kreeft met muziek van De Notenkrakers. Tezamen met de bijdragen uit alle dorpen en de stad wordt één groot koor gevormd.

Meer weten over de activiteiten in het culturele jaar? Kijk dan op www.cultureelcoevorden.nl. De op deze site geplaatste artikelen rond dit thema zijn HIER te vinden.