Coevorden – Dit jaar vindt Zuidenveld plaats in Coevorden op 12, 13 en 14 juli. Zoals het nu lijkt, gebeurt dat in afgeslankte vorm. Er is in Coevorden namelijk geen plaatselijke commissie meer, die de andere activiteiten kan organiseren.

“De tentoonstellingsvereniging houdt zoals gebruikelijk de activiteiten als de keuringen van paarden, koeien en schapen en een concours-hippique. Bovendien is het plan om op zondag een springwedstrijd te houden. ” Wat dat betreft lopen wij op schema”, aldus voorzitter Johan Scheltens. De activiteiten vinden plaats in het Van Heutszpark nabij De Schutse.

In Coevorden zijn tot op heden geen vrijwilligers te vinden die de organisatie op zich willen nemen. Zuidenveld kreeg er van enkele buurten in Coevorden vragen over, omdat die al waren begonnen met bijvoorbeeld straatversieringen.

“De andere zeven Zuidenveldkernen”, vertelt Scheltens, “zijn van plan om in Coevorden nu elk een onderdeel voor hun rekening te nemen. Er wordt wel een kernencompetitie gehouden, maar dan wel zonder Coevorden.”

Foto: tijdens Zuidenveld 2022 in Schoonebeek.