Coevorden/Erica – Een jeugdig Germanicus heeft vrijdagavond in Erica verdiend gewonnen met 1-3 van SC Erica.

Trainer Jan Wielink was wederom genoodzaakt zijn basisopstelling te wijzigen. Aanvoerder Devon Smit, Kain Hoogeveen, Erwin Moddejongen en Stefan Kikkert waren geblesseerd en Nance Hoogeveen was afwezig door een schorsing. Na een kwartier minuten in de wedstrijd viel ook centrale verdediger Jarne Pol uit.

In de basis startte de 16-jarige Hossein Bahmani op het middenveld, tevens stonden Randy Eikens, Dion Jongbloed en Abdallah Tsatsajeva in de basis-elf. De 16-jarige Amar Hasankovic kwam in het veld voor Jarne Pol. Het jonge Germanicus nam meteen het initiatief in deze open wedstrijd. SC Erica verstopte zich niet en na twaalf minuten namen de gastheren na een mooie aanval met een prachtig schot van Dennis Fecken de 1-0 voorsprong. Germanicus nam na de achterstand het heft in handen en in de 24e minuut kwam het verdiend op de 1-1. Roelof van Dijk benutte de terecht gegeven strafschop. Stan Meijerink werd door de verdediger van SC Erica onderuit getrokken en de goed fluitende Sjoukje de Jong kon niets anders dan de bal op de stip te leggen.

In de 30e minuut kwam Germanicus goedkoop aan de voorsprong. De centrale verdediger van SC Erica speelde de bal terug op zijn keeper, helaas voor hem had hij linkerspits Jessie Rotmensen van Germanicus over het hoofd gezien. Rotmensen pikte de bal op, omspeelde de keeper en schoof beheerst de bal in het lege doel voor de 1-2 voorsprong. In de 38e minuut was de mooiste aanval van de avond. Via de rechterkant van het veld schoof de keihardwerkende en goed spelende Hossein Bahmani de bal breed op Jessie Rotmensen. Die schoof de bal vervolgens breed op de instormende debutant Amar Hasankovic, Amar schoot de bal met de binnenkant van de voet in de rechterhoek van het doel achter de kansloze doelman van SC Erica voor de 1-3 ruststand.

Na rust probeerde de gastheren druk uit te oefenen op het doel van Germanicus, het resulteerde in de 60e minuut tot een grote kans, maar de spits van SC Erica schoot de bal vanaf 10 meter naast het doel. Daarna waren er diverse corners en voorzetten voor het doel van Germanicus, keeper Mendes heerste in het doelgebied en plukte elke bal uit de lucht. In de counter hadden de Germanen nog de beste kansen. Hossein Bahmani en Amar Hasankovic kwamen in de afronding echter net een beetje kracht te kort. Al met al een verdiende overwinning voor een keihard werkend Germanicus.

Germanicus is nu twee weken vrij en speelt op zondag 12 mei thuis tegen kampioen Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen speelde vrijdagavond in Zuidwolde en won met 2-0 en is niet meer te achterhalen. Voor Germanicus staat er wel degelijk nog wat op het spel. Met een goed resultaat tegen Bon Boys is er nog van alles mogelijk om de nacompetitie te halen voor promotie naar de eerste klasse. De wedstrijd op De Pampert begint om 14.30 uur.