Coevorden – Burgemeester Bergsma heeft besloten om een woning aan de Frans Halsstraat 24 in Coevorden te sluiten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen. De woning is sinds gisteren, dinsdag 9 april, gedurende drie maanden gesloten.

De sluiting is bedoeld om de drugscriminaliteit daar te stoppen. Zo kan een veilig leefklimaat herstellen en de bekendheid als plek in het drugscircuit worden doorbroken. Daarmee wordt de kans op terugkeer van illegale activiteiten in het pand sterk verkleind.

Onveilig

De aanwezigheid van illegale activiteiten rond drugs in de buurt is lastig te herkennen. Maar er zijn signalen die erop kunnen duiden. Zoals veel activiteit rondom schuren en loodsen, dichtgeplakte ramen, busjes die af en aan rijden of een vreemde geur die je niet herkent. Door de aanwezigheid van een hennepkwekerij en een illegale aansluiting van stroom ontstaat een onveilige situatie voor omwonenden.

Melding

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Dit meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000 en is volledig anoniem.