Steenwijksmoer – Hoogeveen zondag is de zesde en laatste finalist, die zaterdag 11 januari van de partij is in sporthal Angelslo in Emmen tijdens de grote finale van het 43ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de tussenronde stak de hoofdklasser met kop en schouders boven de rest uit en won alle vier wedstrijden.

De tussenronde werd in sporthal Angelslo in Emmen afgewerkt door Hoogeveen zondag, Hoogeveen zaterdag, Bergentheim, Emmen en Drenthina. Hoogeveen zaterdag was redelijk verrassend in de tussenronde gekomen en begon goed met een nipte 1-0 zege op het goed presterende Drenthina tijdens deze editie. Bergentheim startte met een 3-2 zege op Emmen, waarna de clash tussen de zaterdagafdeling en de zondagafdeling van vv Hoogeveen plaatsvond. Het werd een spannende aangelegenheid, waarbij Hoogeveen zondag door de enige treffer van Björn Zwikker na een kwartier, de eerste zege van de avond boekte.

De lokale derby tussen Drenthina en Emmen betekende voor beiden de laatste kans op het bereiken van de finale. Het bleef lang 0-0, maar nadat Emmen de keeper wisselde voor een speler maakte Drenthina de laatste minuut de enige treffer via Mark Lubberts. Hoogeveen zondag won vervolgens met 4-1 van Bergentheim, waardoor Hoogeveen afstand nam van een directe concurrent.

Emmen maakte een eind aan de eventueel nog aanwezige illusies bij Hoogeveen zaterdag door ruim met 4-1 te winnen. Doordat Hoogeveen zondag vervolgens fors won van Drenthina (5-1) kwam de ploeg op negen punten en had het in haar laatste wedstrijd aan een gelijkspel genoeg voor de finale. Bergentheim hield het nog even spannend door Hoogeveen zaterdag met 3-1 te verslaan. In de laatste wedstrijd moest Hoogeveen zondag nog flink aan de bak tegen Emmen. De blauwwitten kwamen vroeg op 1-0 en die stand bleef lang op het scorebord staan. Topscorer Björn Zwikker scoorde in de laatste minuut de verlossende 2-0, al deed Emmen in dezelfde minuut nog iets terug. Daardoor had Hoogeveen zondag de finale bereikt en hield de rest op ruime afstand. Bergentheim eindigde als tweede met vijf punten minder, omdat het in haar laatste wedstrijd tegen Drenthina niet verder dan 1-1 kwam.

Zaterdag 11 januari wordt de finale van de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gespeeld in Angelslo in Emmen. De zes ploegen, die voor de titel gaan strijden, zijn titelverdediger MSC, Noordscheschut, ASVB, Gramsbergen, Alcides en Hoogeveen zondag. Om 11.00 uur vindt de loting plaats. Er worden twee poules van drie ploegen gevormd. De poulewedstrijden beginnen om 11.30 uur en de kruisfinales starten om 14.30 uur. De grote finale begint om 17.00 uur. Gaat MSC haar titel evenaren of kent deze editie een nieuwe winnaar?

Foto: titelverdediger MSC.