Emmen – Simon Tibbling komt naar FC Emmen. De 25-jarige Zweed komt over van Brøndby IF uit Denemarken, waar hij sinds 2017 actief was. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde seizoen. Tibbling begon zijn profcarrière bij Djurgårdens IF, waar hij in 2011 bij de jeugdafdeling kwam. Een jaar later maakte de defensieve middenvelder daar zijn debuut op het hoogste niveau in Zweden.

In de winterstop van seizoen 2014-2015 tekende Tibbling bij FC Groningen, waarmee hij als basisspeler in mei 2015 de KNVB-beker won. Een maand later werd hij, ook als basisspeler, Europees kampioen met Zweden Onder 21. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Nederland”, vertelt Tibbling. “Bij FC Emmen kom ik veel oude bekenden tegen, daar houd ik van. Als je de trainer en een aantal medespelers al kent, is het altijd makkelijker om je snel thuis te voelen bij een nieuwe club. Ik heb echt het gevoel dat ik hier in een warm bad terecht ben gekomen.”

Van der Lei

Stefan van der Lei heeft een nieuw contract getekend bij FC Emmen voor één seizoen. De 27-jarige doelman had een aflopend contract, maar staat nu dus tot de zomer van 2021 onder contract.
Van der Lei droeg al eerder het Drentse shirt, hij werd namelijk in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2014-2015 gehuurd van FC Groningen. Voordat hij vorig seizoen weer naar Emmen kwam, speelde hij bij het Zweedse Dalkurd FF, dat hem in 2018 overnam van Willem II.

Foto’s FC Emmen: Tibbling (links) en Van der Lei.